Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΕΟΚ - Αγώνες Ενώσεων : ... φώς στην άκρη του τούνελ !



Τελικά φαίνεται ότι θα "σωθεί η παρτίδα" φέτος για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ, αφού η Ελληνική Ομοσπονδία κατάφερε να εξασφαλίσει από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το απαιτούμενο ποσό μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπεύθυνου και προέδρου του προγράμματος Γιάννη Κουτραφούρη, αν και αναμένεται για φέτος ο προϋπολογισμός της ΕΟΚ να μειωθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ (από τον ήδη μειωμένο) !!!
Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται (οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο ΔΣ της ΕΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη και αφού την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) να ξεκινήσουν οι αγώνες της Α’ φάσης, ενώ οι ομάδες των αγοριών και των κοριτσιών της ΕΚΑΣΚ θα συμμετάσχουν σε διήμερα τουρνουά με ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ που θα γίνουν στην Αθήνα και όχι στην Κρήτη που ήταν στο αρχικό πρόγραμμα.
Η ΕΟΚ επιθυμεί και φέτος η τελική φάση (Final Six) στα αγόρια να γίνει στην Ιεράπετρα μετά την μεγάλη περυσινή επιτυχία της διοργάνωσης στην πόλη της Κρήτης. Η δημοτική αρχή της πόλης έχει δεσμευτεί στην μόνιμη διοργάνωση του Πανελλήνιου και κορυφαίου τουρνουά του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, όμως σίγουρα μετά και την θεσμοθέτηση σε ετήσια βάση του Διεθνούς Εφηβικού Τουρνουά τα Χριστούγεννα, οι οικονομικές επιβαρύνσεις αυξάνονται σημαντικά. Καλό θα είναι λοιπόν όλοι μας, από όποια θέσει υπηρετεί ο καθένας το μπάσκετ στην Κρήτη, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο τομέα αυτόν την μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται στην Ιεράπετρα στις υποδομές με Πανελλήνια πλέον εμβέλεια και προσφορά.
Εμείς ήδη σαν Kretaworldbasket αναλάβαμε απέναντι στους αρμόδιους την υποχρέωση, εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες του Γιάννη Κουτραφούρη και της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΟΚ, να προσπαθήσουμε μέσω χορηγών να καλύψουμε ένα σημαντικό τμήμα των εξόδων που απαιτούνται για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των αγώνων στην Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: