Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Οι ραγδαίες εξελίξεις και ... τα blogs της Κρήτης !

Οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ της Κρήτης σε θεσμικό επίπεδο τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες. Η δική μας θεσμική θέση σε φορέα του χώρου δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε περισσότερα μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις και τις τελικές αποφάσεις.

Εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε γενικά και αόριστα (χωρίς να φωτογραφίζουμε κανένα για να μην μας αναφέρουν κάποιοι καλοί φίλοι πάλι για ... μηνύσεις) είναι ότι η κριτική και η διαφωνία δεν πρέπει να εκνευρίζει κανένα. Επίσης τα όσα γράφουν τα blogs της Κρήτης πρέπει να αποτελούν εφαλτήριο συζήτησης και προβληματισμού και όχι κάποιοι (μιλάμε πάντα γενικά και αόριστα) να τα αναθεματίζουν γιατί οι αναφορές τους στα πρόσωπα τους ή στις θέσεις τους και στην απραξία τους δεν τους ευχαριστεί.

Επίσης καλό θα είναι, μιλώντας πάλι γενικά και αόριστα για αποφυγή παρεξηγήσεων, όσοι έχουν θέσεις ευθύνης στο χώρο του μπάσκετ της Κρήτης να πηγαίνουν στα γήπεδα και να αφουγκράζονται τον παλμό του μπασκετικού κόσμου. Το να ζεις μέσα σε μια γυάλα και να σου φαίνονται όλα ωραία ή να μην έχεις αίσθηση του τι γίνεται γύρω ή να μένεις στις δάφνες του παρελθόντος, μόνο καλό δεν κάνουν όπως έχει αποδείξει η ιστορία.

Ακόμα όσοι εκτίθενται δημόσια λόγω της αθλητικής ιδιότητας τους, παίκτες - προπονητές - διαιτητές -γραμματεία - κομισάριοι κλπ, δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε κανένα δημοσιογράφο να βάζει στα ΜΜΕ που εργάζεται ή εκπροσωπεί φωτογραφίες κατά την ώρα των αθλητικών εκδηλώσεων ή γεγονότων στις οποίες συμμετέχουν. Αν δεν θέλουν κάτι τέτοιο καλό είναι να μην συμμετέχουν, αφού κανένας δεν τους υποχρεώνει.

Τέλος ακούμε και διάφορα, όπως ότι το Kretaworldbasket και τα άλλα blogs της Κρήτης (http://basket-kreta.blogspot.com/ , http://irakliokidbasket.blogspot.com/), μέσω της ενημέρωση τους δεν προσφέρουν στο Κρητικό μπάσκετ και ότι κακώς προβαίνουν σε κριτική, η οποία είναι ανούσια και πολλές φορές κακοπροαίρετη και μάλιστα με αυτές τις δραστηριότητες και τις απόψεις τους έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον χώρο το τελευταίο διάστημα.

Εμείς επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, θέτουμε ευθέως το ερώτημα (ψηφίζουμε στο αριστερό τμήμα του blog) σε όλους τους φίλους μας που καθημερινά εμπιστεύονται τόσο εμάς, όσο και τα άλλα δύο Κρητικά blogs για την ενημέρωση τους :

Πιστεύετε ότι τα blogs της Κρήτης με την κριτική τους και τις απόψεις που εκφράζουν βοηθούν στην αναβάθμιση του μπάσκετ στο νησί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: