Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

World Championship 2009 U19 New Zealand : Αφιερωμένα στον ΠΑΡΙΣ ... To μεγάλο Διεθνές Τουρνουά Εθνικών ομάδων στο Μανχάιμ (Mannheim) !


World Championship 2009 Men U19 - Aucland New Zealand
- FIBA Show : - 10 Top PlaysThe All Star Five : Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19 στην Νέα Ζηλανδία με αργυρό μετάλλιο για την Ελλάδα, χρυσό στις ΗΠΑ και χάλκινο στην Κροατία.

World Championship 2009 Men U19 - Aucland New Zealand - FIBA Show : Highlights from 5 top Teams : USA , Greece , Croatia , Australia , Argentina - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19 στην Νέα Ζηλανδία Highlights από τις 5 πρώτες ομάδες : ΗΠΑ , Ελλάδα , Κροατία , Αυστραλία , Αργεντινή - Ιούλιος 2009

Οι προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων σίγουρα ακούν πολλά για παίκτες – ταλέντα σε όλη την Ελλάδα, που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας. Καλό θα είναι βέβαια να βλέπουν όσο το δυνατό περισσότερους αθλητές ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί ή να αγνοηθεί κανείς (βλέπε Παπαλουκά - Διαμαντίδη που ποτέ δεν έπαιξαν σε αυτές) και αυτό άλλωστε κάνουν.
Όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι (όπως μας έλεγε πρόσφατα ομοσπονδιακός προπονητής) ότι εδώ μιλάμε για παίκτες που θα πρέπει να είναι καλοί για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο τα Ελληνικά.
Και όπως μας έλεγε στην Ιεράπετρα ο Γιώργος Βλασσόπουλος, αν δεν έχει πάει κάποιος στο μεγάλο Διεθνές Τουρνουά Εθνικών ομάδων στο Μανχάιμ (Mannheim), όπου εδώ και πάνω από 50 (!) χρόνια συγκεντρώνονται όλες (16 συνολικά) οι μεγάλες Παγκόσμιες δυνάμεις στην κατηγορία των Εφήβων, δεν μπορεί να έχει σωστή και πλήρη άποψη και εικόνα για το επίπεδο σε αυτήν την κατηγορία.
Τον Μάρτιο του 2008 η Εθνική Εφήβων U18 λίγο πριν το Ευρωπαϊκό στον Πύργο κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της το μεγάλο αυτό παγκόσμιο τουρνουά (... φωτογραφία !), στην συνέχεια κέρδισε το χρυσό στους Πανευρωπαϊκούς του 2008 και την επόμενη χρονιά το αργυρό στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας.
Από την Νέα Ζηλανδία λοιπόν παραθέτουμε δύο βίντεο που είχαμε ανεβάσει τον Ιούλιο του 2009 και τα αφιερώνουμε στον φίλο μας ΠΑΡΙΣ, που μας έχει αφήσει άφωνους με το βάθος των αναλύσεων του και που είναι λάτρης αυτών των ηλικιών.
Με το επίπεδο που βλέπει κανείς σε αυτά τα δύο (εκπληκτικά) βίντεο, μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί πόσο μεγάλος ήταν ο άθλος του Γιώργο Βλασσόπουλου και των παικτών του, να κατακτήσουν το Αργυρό Μετάλλιο.
Και όμως αυτό τον άνθρωπο αν και τον είχαμε για 3 ημέρες στην Ιεράπετρα, κανένας υπεύθυνος της Κρήτης δεν του ζήτησε να κάνει έστω και μια προπόνηση σε επίλεκτους αθλητές της Κρήτης.
Σε μας πάντως o Γιώργος Βλασσόπουλος όταν του είχαμε θέσει αυτό το ενδεχόμενο, μας είχε πει ότι θα το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Mannheim 2008 - τελική βαθμολογία - U18
1. Greece
2. Turkey
3. Australia
4. USA
5. Canada
6. Argentina
7. Spain
8. Sweden
9. Germany
10. Croatia
11. France
12. Italy
13. Russia
14. New Zealand
15. Israel
16. Netherlands

Τελικός : Τουρκία - Ελλάδα 82-96
Μικρός Τελικός : ΗΠΑ - Αυστραλία 67-87
5η - 6η θέση : Καναδάς - Αργεντινή 80-54
7η - 8η θέση : Σουηδία - Ισπανία 46-75

Δεν υπάρχουν σχόλια: