Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης - Εργοτέλης - Ανδρέας Παναγιωτάκης : “θέλω το πρωτάθλημα για να το αφιερώσω στις δύο γυναίκες της ζωής μου” !


Ο Ανδρέας Παναγιωτάκης έχει και φέτος καταλυτικό ρόλο στην καλή πορεία της ομάδας του Εργοτέλη, που 6 αγωνιστικές πριν το τέλος της Α’ φάσης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο έμπειρος παίκτης, που εκτός της αγωνιστικής του επίδοσης διακρίνεται ιδιαίτερα και για το ήθος του, μιλώντας στο Kretaworldbasket τόνισε : “Η πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα είναι σε γενικές γραμμές καλή, όμως δεν έχουμε πιάσει ακόμα το μέγιστο της απόδοσης μας και σίγουρα μπορούμε στην συνέχεια να παίξουμε καλύτερα και να προσφέρουμε περισσότερο θέαμα. Οι δυνατότητες του φετινού ρόστερ είναι μεγάλες και μπορεί να παίξει καλό και ποιοτικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι η σημερινή ομάδα όπως είναι δομημένη, είναι η καλύτερη της τελευταίας τριετίας του Εργοτέλη”.
Για τις 3 νέες ομάδες που προστέθηκαν φέτος στο πρωτάθλημα τονίζει ότι “είναι μια καλή προσπάθεια, όμως πρέπει να ανέβει το επίπεδο τους ώστε να είναι ανταγωνιστικές, αφού στόχος δεν είναι να παίζουμε περισσότερους αγώνες, αλλά να παίζουμε δυνατότερα και ανταγωνιστικά παιχνίδια”.
Για την άποψη που εκφράζουν αρκετοί ότι φέτος το επίπεδο στο πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης είναι χαμηλό αναφέρει ότι “πράγματι σε σχέση με τα τελευταία 2 – 3 χρόνια το επίπεδο σε γενικές γραμμές είναι χαμηλότερο. Στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε ομάδες 3 ταχυτήτων. Πιστεύω ότι οι Εργοτέλης – Κύδων – Δειλινά, παίζουν καλό μπάσκετ και θα είναι οι ομάδες που θα προχωρήσουν και στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι ο Ανδρογέας με τον Ηρόδοτο βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν επίπεδο, με την Αναγέννηση να βρίσκεται και αυτή κοντά τους. Από αυτές τις 3 ομάδες με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν , βλέπω τον Ανδρογέα να συμμετέχει στο Final Four”.
Για τον φετινό πρωταθλητή δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης λέγοντας ότι “ο Εργοτέλης θα κερδίσει φέτος τον τίτλο και θα επιστρέψει μετά από χρόνια εκεί όπου είναι η θέση του, δηλαδή στις Εθνικές κατηγορίες. Τώρα το αν οι σημερινοί παίκτες της ομάδας μπορούν να αγωνισθούν στην Γ΄Εθνική εξαρτάται και από τους στόχους που θα βάλει η διοίκηση. Πιστέυω ότι οι νέοι σε ηλικία νέοι παίκτες της ομάδας πρέπει να παραμείνουν και να τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική κατηγορία, ενώ από το υπόλοιπο σημερινό ρόστερ ένα ποσοστό περίπου 50% μπορεί να συνεχίσει. Θα πρέπει να προστεθούν 4 – 5 καλοί και ποιοτικοί παίκτες και όχι 7 – 8 μέτριοι”.
Τέλος δηλώνει ότι “φέτος θέλω όσο ποτέ άλλωτε να κατακτήσω με την ομάδα μου τον τίτλο για να τον αφιερώσω στις δύο γυναίκες της ζωής μου και τον Μάιο να σηκώσω την κούπα στο γήπεδο μαζί με την κόρη μου” !

Να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα ο Ανδρέας Παναγιωτάκης βρίσκεται στην φάση της αποθεραπείας από τραυματισμό στην μέση του και αναμένεται σε 2 – αγωνιστικές να επανέλθει στην ενεργό δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: