Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

"Η ανιδιοτελής και αφιλοκερδής προσφορά" !


Η χθεσινή εμπειρία μας στην Αθήνα ήταν πολύ μεγάλη, αφού μέσα σε λίγες ώρες είδαμε και εμπεδώσαμε πολλά.
Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τις υποδομές.
Εμείς θα πούμε κάτι και ας κινδυνεύσουμε να ακούσουμε και πάλι από τους “μονίμους απόντες” διάφορα σχόλια.
Η άποψη μας είναι ότι μέχρι τώρα στο θέμα των υποδομών παίζαμε και εδώ έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος μας ο Αντώνης γράφοντας ότι "πρέπει να ασχοληθούμε επιτέλους με σοβαρά θέματα".
Αν εξαιρέσουμε τα πολύ ψηλά παιδιά του Κλιμακίου της Εθνικής Παίδων (αναφερόμαστε σε αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1994), στα υπόλοιπα το επίπεδο μας δεν είναι πολύ μακριά. Βρισκόμαστε όμως στο στάδιο (και συγκρίνοντας το επίπεδο των ίδιων σχεδόν παιδιών όταν συμμετείχαν στην Εθνική Παμπαίδων) που η ψαλίδα είναι έτοιμη να ανοίξει. Και επειδή έχουμε μιλήσει και με τους 3 προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων στα αγόρια (Παμπάιδες – Παίδες – Έφηβοι), ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, όμως βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση - όρεξη - μεράκι - ενδιαφέρον από αυτούς που ορίζουν το πλαίσιο σε αυτές τις ηλικίες.

Εμείς πρέπει να συγχαρούμε τους συλλόγους και τους χορηγούς των 3 αθλητών για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα που έγινε. Το “Ηράκλειο” και την Olympic Air, τον ΑΓΟΡ και την Aegean και τις Μινωικές Γραμμές, αλλά και την Ιεράπετρα και τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη που είχε αναλάβει το κόστος αποστολής αθλητών που όμως δεν μπόρεσαν να είναι στην χθεσινή αποστολή για διάφορους λόγους.

Τέλος να πω σε ένα πολύ καλό φίλο μας ότι εμείς δεν είμαστε όπως ίσως φαντάζετε (λόγω ίσως ... του πλούσιου ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε κάθε φορά) μια πολυπρόσωπη ομάδα με παρατρεχάμενους, με δημοσιογράφους, με φωτορεπόρτερ και γραμματείς που να μας ακολουθούν σε κάθε μας αποστολή. Εμείς και οι συνοδοιπόροι μας, κουβαλάμε μόνοι μας τον εξοπλισμό μας και βάζουμε βαθιά το χέρι μας στην τσέπη μας όπου πάμε.
Τώρα το πώς καταφέραμε εχθές να μπούμε στα VIP του ΟΑΚΑ, να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με παράγοντες και παίκτες του Παναθηναϊκού, να εξερευνήσουμε τα γραφεία της ΕΟΚ και τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ, είναι μια άλλη ιστορία, που θέλει μεράκι και όρεξη και όπως λέει και ο φίλος μας είναι κάτι που πρέπει να βασίζεται στην “ανιδιοτελή και αφιλοκερδή προσφορά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: