Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Euroleague - Top 16 : οι όμιλοι - 27 και 28 Ιανουαρίου η πρεμιέρα !




πηγή : www.basketblog.gr
Η κλήρωση του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε. Ο ελληνικός "εμφύλιος" δεν αποφεύχθηκε και έτσι Παναθηναϊκός και Μαρούσι θα τεθούν αντιμέτωποι στον Ε' όμιλο, μαζί με την Μπαρτσελόνα και την Παρτιζάν. Όσο για τον Ολυμπιακό τοποθετήθηκε στον Η' όμιλο μαζί με Κάχα Λαμποράλ, Χίμκι και Τσιμπόνα. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δύο "αιώνιοι" μπορούν να συναντηθούν μόνο στο φάιναλ φορ του Παρισιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα απολαυστικό βίντεο που περιελάμβανε τις καλύτερες φάσης της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος δήλωσε: "Παρά την οικονομική κρίση η Ευρωλίγκα δίνει θετικά μηνύματα. Φέτος αλλάξαμε τη δομή της διοργάνωσης για να έχουμε περισσότερους εκπροσώπους από κάθε χρόνου και περισσότερους πρωταθλητές. Δεν σταματάμε εδώ, όμως, για αυτό και θα διοργανώσουμε μια συζήτηση με τις ομάδες για το σύστημα διεξαγωγής και τη μορφή της Ευρωλίγκα. Το φάιναλ-φορ θα γίνει στο Παρίσι, μια πόλη με μεγάλη μπασκετική παράδοση. Όλοι μας έχουμε δώσει μια υπόσχεση να διοργανώσουμε ένα πολύ καλό διήμερο για τους φιλάθλους".
Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ιβάν Μαϊνίνι δήλωσε από την πλευρά του: "Το φάιναλ-φορ θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο το μπάσκετ στη Γαλλία. Θα είναι ένα 10ήμερο αφιερωμένο μπάσκετ".
- Η Ευρωλίγκα θα βρεθεί στο πλευρό του λαού της Αϊτής, προσφέροντας χρήματα από τα έσοδα των πρώτων αγώνων του ΤΟΡ-16.
- Η διοργανώτρια αρχή θα διεξάγει ψηφοφορία, όπου οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τους 10 καλύτερους παίκτες της δεκαετίας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στην Κλήρωση του Top 16
Α γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ
Β γκρουπ: Σιένα, Μάλαγα, Κάχα Λαμποράλ, Παναθηναϊκός
Γ γκρουπ: Ζαλγκίρις, Παρτιζάν, Μακάμπι, Χίμκι
Δ γκρουπ: Τσιμπόνα, Έφες Πίλσεν, Μαρούσι, Πρόκομ



Οι όμιλο
ι του Top 16
Ε' όμιλος: Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Παρτιζάν, Μαρουσι.
Στ' όμιλος: Ρεάλ Μ., Σιένα, Μακάμπι, Εφές Πίλσεν.
Ζ' όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μ., Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ.
Η' όμιλος: Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ, Χίμκι, Τσιμπόνα

Οι διασταυρώσεις στην συνέχεια
1ος Ε' - 2ος Στ'
1ος Στ' - 2ος Ε'
1ος Ζ' - 2ος Η'
1ος Η' - 2ος Ζ'
- Την πρόκριση για το φάιναλ φορ θα πάρουν οι ομάδες που θα πάρουν πρώτες τρείς νίκες. Τα δύο πρώτα και το πέμπτο παιχνίδι της κάθε σειράς (αν χρειαστεί) θα γίνουν στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα.

Στην πρεμιέρα του Top 16 (27 και 28 Ιανουαρίου), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην καυτή "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα" κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, ενώ και το Μαρούσι θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να παίξει με την Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: