Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

"... χωρίς σπασμένα αυγά ομελέτα δεν γίνεται ..."

Πήραμε αρκετά e-mails και δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από φίλους του Kretaworldbasket που έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Πρέπει να γίνει κάτι και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο του Μπάσκετ της Κρήτης.
Οι φίλοι μας έχουν απόλυτο δίκιο. Υπάρχει στασιμότητα, για να μην πούμε οπισθοδρόμηση σε πολλούς τομείς. Όλα όμως πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, μεθοδικά και με σωστό προγραμματισμό. Και η αρχή είναι οι υποδομές. Μόνο κτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια και σε στέρεες βάσεις μπορούμε να πάμε ξανά μπροστά. Και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται από πολλούς συλλόγους αρκετή δουλειά στις ακαδημίες και στις υποδομές τους, όμως ίσως θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά σε επίπεδο ατομικό σε κάποιους αθλητές ή αθλήτριες με ιδιαίτερο ταλέντο ή ιδιαίτερα σωματικά προσόντα.
Εμείς βλέποντας, όπως άλλωστε και όλοι οι ασχολούμενοι σοβαρά και μεθοδικά με τον χώρο, ότι σε θεσμικό επίπεδο στις υποδομές υπάρχει απαξίωση και αδιαφορία, ξεκινήσαμε ήδη πρωτοβουλίες ώστε αθλητές και αθλήτριες της Κρήτης να έχουν την ευκαιρία να δείξουν τα προσόντα τους και τις δυνατότητες σε επίπεδο Προεθνικών ομάδων. Και η ανταπόκριση από τους ομοσπονδιακούς προπονητές ήταν θετική.
Επίσης έχουμε ήδη έτοιμη πρόταση για σύσταση Ομάδας Επίλεκτων Αθλητών της Κρήτης U18, η οποία θα προπονείται όλο τον χρόνο και θα συμμετέχει σε Πανελλήνια ή και Διεθνή Τουρνουά, έχοντας ήδη βρει τους χορηγούς που θα βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή αφού η ΕΚΑΣΚ δεν μπορεί να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Το 2010 που μόλις ξεκίνησε πρέπει να είναι για το Μπάσκετ της Κρήτης μια νέα αρχή. Εμείς δεσμευόμαστε ότι και φέτος θα ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά, όσο και να αυτό στεναχωρεί κάποιους φίλους μας. Γιατί όπως λένε "χωρίς σπασμένα αυγά ομελέτα δεν γίνεται".

***** Και βέβαια συντασσόμαστε πλήρως με τον τίτλο που έχει σήμερα σε ανάρτηση ο καλός φίλος μας “τρύπιο καλάθι” (http://irakliokidbasket.blogspot.com/) : "Η Ιεράπετρα έδειξε τον δρόμο το 2009...! Ποιος είναι άξιος να ακολουθήσει το 2010...!", αναφέροντας ότι "Έφυγε λοιπόν το 2009 με το πιο σημαντικό γεγονός για το Κρητικό μπάσκετ σε αναπτυξιακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Το διεθνές τουρνουά Εφήβων της Ιεράπετρας!".
Εδώ βέβαια να σημειώσουμε εμείς ότι το 2010 ξεκινάει … πάρα πολύ καλά για τις υποδομές και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης με την ματαίωση των αγώνων (προπονητικό διήμερο) της Μικτής Κρήτης Αγοριών της ΕΚΑΣΚ με την αντίστοιχη της ΕΣΚΑ (9 και 10 Ιανουαρίου) λόγω οικονομικών προβλημάτων και την ματαίωση της προπόνησης της Δευτέρα 4-1-10 λόγω …. (περιμένουμε ενημέρωση από αρμόδιους της ΕΚΑΣΚ !).

Δεν υπάρχουν σχόλια: