Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Τα Πρωτοχρονιάτικα ... Μπασκετικά Κάλαντα !


Ιεράπετρα 2009 - Διεθνές Τουρνουά Εφήβων U18 - ο μεγάλος τελικός : Hospitalet - Πανιώνιος 68-76 (29-12-09) δείτε όλο το παιχνίδι ! (συν. διάρκεια βίντεο 77')
Η δική μας προσφορά στις υποδομές της Κρήτης !

Από φίλο του Kretaworldbasket πήραμε το παρακάτω (επώνυμο) e-mail, με την παράκλιση να δημοσιευθεί. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ξεκινήσαμε πρωτοβουλίες εδώ και λίγες ημέρες για τις υποδομές που βασίζονται αποκλειστικά σε ιδιωτικές προσπάθειες, διότι δυστυχώς δεν βλέπουμε μέλον σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο. Επίσης για να τονίσουμε και να υπερθεματίσουμε τα όσα αναφέρει ο φίλος μας ειδικά για τα Κορίτσια, θα πρέπει να θυμίσουμε (κάτι που φαίνεται ότι κάποιοι αρμόδιοι ξεχνούν ή καν δεν γνωρίζουν) ότι φέτος στην Εθνική Κορασίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1/3 της ομάδας (4 από τις 12 αθλήτριες) ήταν Κρητικές αθλήτριες (Πατεράκη - Ζαχαράκη - Σαρζετάκη - Καμπουράκη) ! Αναλυτκά η επιστολή του φίλου μας :


"Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα που έχω αντιληφθεί εδώ και καιρό και συμβαίνουν στο χώρο του Μπάσκετ και σε επίπεδο ΕΚΑΣΚ.

Δυστυχώς, όλοι μας, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τα τελευταία χρόνια μάλλον δεν καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε λάθη ή δεν μαθαίνουμε από αυτά. Με μεγάλη λύπη διάβασα στο site ότι δεν θα γίνει το διήμερο τουρνουά της Μικτής Κρήτης Αγοριών της ΕΚΑΣΚ με την αντίστοιχη ομάδα της Αττικής (ΕΣΚΑ) στις 9 και 10 Ιανουαρίου λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά αφού έχει ξαναγίνει και σε αγόρια και κορίτσια. Θα αναρωτιέστε που είναι το παράλογο.

Το παράλογο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση, εναλλακτική πρόταση και λύση από την επιτροπή στο συγκεκριμένο θέμα. Για όσους δεν γνωρίζουν όλες οι Μικτές μας εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις διοργανώσεις καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις εδώ και πολλά χρόνια . Οι αθλητές μας και οι αθλήτριές μας κάνουν πάντα το καλύτερο. Πρέπει και εμείς να τους βοηθάμε όμως. Δεν γίνεται να λεγόμαστε φίλαθλοι, παράγοντες, μέλη επιτροπών και πρόεδροι αν δεν μπορούμε να βρούμε εμείς τρόπο να γίνονται αυτά τα παιχνίδια. Δεν είμαστε Αθήνα για να έχουμε ευκαιρίες για φιλικά απεριόριστες.

Ένα ακόμα θέμα είναι η αποδοχή της προκήρυξης για την τελική φάση του αναπτυξιακού των κοριτσιών. Είναι μεγάλη αδικία ,για να μην αναφέρω μεθόδευση, διαβάστε παρακάτω.
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ κορασίδων
Η Τελική φάση κορασίδων θα διεξαχθεί 30/04 – 3/05/2010.
Στην τελική φάση θα συμμετέχουν 6 ομάδες, οι Ενώσεις ΕΣΚΑ, ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑΝΑ, οι 2 μικτές ομάδες που θα συγκροτηθούν από τον Β’ και Γ’ όμιλο και μία μικτή ομάδα που θα συγκροτηθεί από τον Δ’ όμιλο μαζί με την ΕΚΑΣΚ (νησιά).
Οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους ένας με όλους σε ένα γύρο.

Είναι δυνατόν μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο θεσμό εδώ και χρόνια να παραγκωνίζεται έτσι με τέτοιο τρόπο ; Και πάλι καμία αντίδραση και κανένα σχόλιο.

Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα που μπορούν να δουν τη δημοσιότητα αλλά δεν είναι για τώρα.

Αυτή τη στιγμή έχει προτεραιότητα να σωθούν αυτά τα τμήματα της υποδομής γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσης των τμημάτων υποδομής του νησιού μας. Είναι καθαρά στο χέρι όλων μας. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Και να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν σπουδαία ταλέντα με μέλλον. Θέλουν εργασία και ευκαιρίες. Δεν γίνεται να τους τις κόβουμε.

Χίλιες ευχές για ένα καλύτερο μέλλον και επιτυχίες στο 2010".



Μάκης Φέρρας ! Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε ….. Αληθεύει ότι κάποιοι την εποχή που έγραφε ο Μάκης στις εφημερίδες στηνόταν από τις 5πμ τα ξημερώματα στα περίπτερα για να δουν τι έχει γράψει για αυτούς !!!

Ξεκινάει λοιπόν η νέα χρονιά και δυστυχώς τα προβλήματα και στο χώρο του μπάσκετ της Κρήτης είναι πολλά

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος δήλωσε στην Ιεράπετρα ότι θέλουμε πολύ δουλειά στις υποδομές ….. Το θέμα είναι ποιες υποδομές ; ….. Οι αρμόδιοι των υποδομών της Κρήτης σε θεσμικό επίπεδο ήταν απόντες και άφαντοι από το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο αυτό για την Κρήτη …. Είναι δυνατόν να γίνεται πάρτι με πανελλήνιο ενδιαφέρον, να γίνονται αναφορές σε εφημερίδες και site σε όλη την Ελλάδα και οι εδώ θεσμικοί προύχοντες να απουσιάζουν ; …..
Τα ίδια χάλια έχουμε και στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ….. Από το Face Book των παιδιών στο internet μαθαίνουμε (ακόμα και εμείς που είμαστε μέλη της επιτροπής Αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΚ) τα νέα σχετικά με την πορεία του και τους προγραμματιζόμενους αγώνες ….. Τώρα γιατί την Δευτέρα 4-1-10 δεν έχει προπόνηση η Μικτή Κρήτης των Αγοριών είναι κάτι που κανένας μας δεν έχει καταλάβει ..... Εκτός και αν τα παιδιά είναι υπερ - προπονημένα και χρειάζονται και άλλη ξεκούραση ..... Αυτά που ακούγονται για το ότι την ίδια ώρα έχει προπόνηση ο ΟΦΗ και ίσως να έχει κώλυμμα ο Περιφερειακός Προπονητής, σίγουρα είναι κακίες, αφού θα μπορούσε να ξεκινήσει η προπόνηση στις 8:30μμ (η ώρα που έχει κλειστεί στο Λίντο για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα κάθε Δευτέρα είναι από τις 6:30μμ έως αργά το βράδυ), να τελειώσει στις 10:30μμ και τα παιδιά της Μικτής Κρήτης από την Σητεία και τα Χανιά να επέστρεφαν σπίτι τους στις 2πμ τα ξημερώματα ..... Εμείς δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα !!!
Και φθάσαμε στο σημείο να καλούν φέτος στην Καλαμάτα 3 αθλητές, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια πήγαιναν 4 και εμείς εδώ να δηλώνουμε ότι αυτό είναι επιτυχία και να μην έχουμε την δύναμη να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε !!!

Για εμάς η αρχή πρέπει να γίνει από την ΕΚΑΣΚ ….. δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα προβλήματα και εμείς να συνεδριάζουμε κάθε 15 ή ακόμα και 30 ημέρες και να έχουμε οριακή απαρτία ….. Το συμβούλιο της ένωσης απαρτίζεται από 11 άτομα και με το ζόρι μαζευόμαστε 6 για να συνεδριάσουμε ….. Όποιοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να συμμετέχουμε (άραγε τι λέει για αυτό το Καταστατικό της ΕΚΑΣΚ) και να προσφέρουμε ουσιαστικά στο κορυφαίο θεσμικό όργανο του μπάσκετ στην Κρήτη, ας πάμε στο σπίτι μας ….. Επίσης δεν είναι δυνατόν να λέμε δημόσια ότι οι επιτροπές που έχουμε συστήσει στην ΕΚΑΣΚ είναι άτυπες και δεν έχουν καμία ισχύ ή κανένα λόγο ….. Τότε γιατί τις συστήσαμε ; ….. για να δώσουμε σε όλους μια θέση και να μην υπάρχει μουρμούρα ; ….. Είναι φανερό ότι η ΕΚΑΣΚ θέλει ανανέωση, φρεσκάδα και νέες ιδέες. Το παράδειγμα της Ιεράπετρας με δύο συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (Final Six Ενώσεων και Διεθνές Τουρνουά Εφήβων) είναι ακόμα πολύ νωπό και δείχνει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι μπορεί να γίνει όταν υπάρχει όρεξη και μεράκι ....

Μας έλεγε λοιπόν ο Γιώργος Βλασσόπουλος ότι για να έχουν πρόοδο οι Έφηβοι πρέπει να προπονούνται και να παίζουν στις Ανδρικές ομάδες των συλλόγων τους …. Γίνεται αυτό στις ομάδες της Κρήτης που συμμετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες ; .....

Εδώ καλούνται οι παράγοντες και οι προπονητές αυτών των ομάδων να πάρουν θέση ….. Διότι ποιο είναι το κέρδος να έχουμε μια ομάδα στην Β’ Εθνική για παράδειγμα και όλο το ρόστερ της να αποτελείται από παίκτες που προέρχονται από μεταγραφές και μάλιστα αυτές να είναι εκτός Κρήτης ….. Το μοντέλο αυτό το ζήσαμε και στο παρελθόν και μάλιστα οι ίδιοι οι άνθρωποι που το τότε το υιοθέτησαν θυσιάζοντας περιουσίες τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι για αυτήν την τακτική τους …..

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα άδεια γήπεδα στην Κρήτη ….. Δεν είναι δυνατόν να παίζει το "Ηράκλειο" στην Α2 Γυναικών με 50 φιλάθλους όλους και όλους στο Λίντο ή στην Γ’ Εθνική με 100 ….. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο ΟΦΗ στο ΒΑΚ με την καλύτερη ομάδα στην Α2, τον Ηρακλή και το γήπεδο να μην είναι ασφυκτικά γεμάτο ….. Δεν είναι δυνατόν να παίζει η Ιεράπετρα με την Εθνική Εφήβων, πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον Κόσμο και το γήπεδο να είναι άδειο….. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες και παρθούν πρωτοβουλίες ώστε οι φίλαθλοι του Μπάσκετ στην Κρήτη να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα !

Και κλείνουμε με την άλλη εντελώς όψη του Μπάσκετ … Οι καλύτερες φάσεις για το 2009 στον ΝΒΑ ! Απολαύστε την μαγεία του Αμερικάνικου Σώου !!!


NBA - 2009 : Top 10 Plays of the Year !

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: