Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών - "Ο θάνατος σου, η ζωή μου…" : κρίσιμο παιχνίδι του ΟΦΗ εκρός έδρας με το Αιγάλεω !

πηγή : www.basketblog.gr
Το Παγκράτι ξεκίνησε με το πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο, καθώς έφτασε στην βαρυσήμαντη επικράτηση επί του αξιόμαχου Αρκαδικού με 85-76 . Μάλιστα η νίκη αποκτά διπλή σημασία από την στιγμή που κατάφερε να καλύψει και το -4 του πρώτου αγώνα.
- Πριν από το παιχνίδι οι διοικούντες το Παγκράτι τίμησαν τον τεχνικό του Αρκαδικού, Γιάννη Σμυρνιώτη, για τη θητεία του στα τμήματα ανδρών, γυναικών και υποδομής της ομάδας, αλλά και τον Σωκράτη Μαναβόπουλο, που ήταν παίκτης των "ροσονέρι" για 9 χρόνια.
Παγκράτι - Αρκαδικός 85-76
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-36, 64-58, 85-76.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Φραγκιάς): Κανταρτζής, Παπαργυρόπουλος 5 (1), Βούλγαρης, Βαρδιάνος 7 (2), Κακλαμάνος 24 (2), Τσιότρας 4, Βαρδαβάς 13, Χαρισμίδης 18 (10ριμπ.), Μοσχοβίτης 14, Κοτρώτσιος.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Τόσιτς 17 (4), Παπαδάκης 6, Λυμπερόπουλος, Καψαύτης 15 (1), Σιζόπουλος 3 (1), Γιοβάνοβιτς 2, Καραδολάμης 12 (1), Μαναβόπουλος, Σουρλής 7 (1), Σιβορότκα11 (2) , Τζουγκαράκης.

Σήμερα Σάββατο στα υπόλοιπα παιχνίδια της Α2 :

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. – ΗΡΑΚΛΗΣ: Στην πρωτεύουσα (κατά πολλούς), του καρναβαλιού, η οικοδέσποινα Ολυμπιάδα φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Ηρακλή, όμως δεν είναι διατεθειμένη να τον... περιποιηθεί κιόλας. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πατρινούς, αν θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό στη συνέχεια, όμως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο, κόντρα στην ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος.
ΞΑΝΘΗ – ΔΑΦΝΗ: Δυνατό παιχνίδι φιλοξενείται στην στολισμένη Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα κοντράρεται με τη Δάφνη, σε ένα ανοικτό σε κάθε προγνωστικό ματς. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως η Δάφνη θέλει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών.
ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Οι Καλλιθεάτες είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς μιλάμε για τις σταθερότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Θα είναι πάντως λάθος να υποτιμήσουν τον Ερμή, ο οποίος θα παραταχθεί πλήρης μετά από τρεις μήνες, με τον Γιώργο Λούπο στη σύνθεση του.
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΦΗ: "Ο θάνατος σου, η ζωή μου…" Παιχνίδι καθοριστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι εάν χάσουν…χάνονται καθώς δύσκολα θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον υποβιβασμό, ενώ αν νικήσουν σκάβουν τον… λάκο των Κρητικών που βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Για ακόμη ένα ματς, το "Σίτι" θα υποχρεωθεί να παίξει μπροστά σε άδειες κερκίδες, λόγω της γνωστής τιμωρίας.
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Να ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει το Ρέθυμνο. Κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς, οι Κρητικοί πρέπει να νικήσουν αν δεν θέλουν να είναι αδιάφοροι στο υπόλοιπο της σεζόν.
Με οδηγό την άνετη νίκη του πρώτου γύρου (65-52), το Ρέθυμνο υποδέχεται αύριο τους Ικάρους Σερρών, οι οποίοι μάχονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο τεχνικός των Κρητικών Νίκος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο "goodnet.gr", επισήμανε την δυσκολία του αγώνα και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί ο αντίπαλος: "Οι Ίκαροι Σερρών είναι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της και για αυτούς κάθε ματς είναι τελικός χρειάζεται να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή. Εμείς πρέπει να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο και να φτάσουμε στη νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Ως γνωστό, αυτά τα ματς, με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους, τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τέτοια λάθη", τόνισε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε: "Ο κόσμος μας τίμησε με τη στήριξη του στο προηγούμενο ματς (Με Ηρακλή) και οφείλουμε να τον χαροποιήσουμε παίρνοντας τι νίκη στον αγώνα του Σαββάτου".
ΠΕΡΑΜΑ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε ανοδική πορεία και με μια νίκη σήμερα απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι πάντως, καθώς τόσο το Πέραμα, όσο και η Νήαρ είναι ιδιαίτερα επιθετικές ομάδες.
ΑΜΥΝΤΑΣ – ΚΑΟΔ: "Μάχη" αναμένεται στον Υμηττό και κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Ο Αμύντας χρειάζεται τους δύο πόντους για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κόντρα στον πολύ δυνατό φέτος ΚΑΟΔ που έχει υψηλές βλέψεις, παρά την ήττα από τον Αρκαδικό.

Όλα τα ματς ξεκινούν στις 5.30 μ.μ, εκτός από αυτό της Καλλιθέας που θα αρχίσει στις 3 μ.μ και θα γίνουν "ζωντανές" συνδέσεις με την εκπομπή "Κερκίδα του Σαββάτου" της ΕΤ - 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: