Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών - ΟΦΗ - Σάκης Παναγάκης : "η ομάδα πρέπει να αρχίσει να κερδίζει" !


πηγή : www.ofibc.gr
Η ομάδα του ΟΦΗ πάλεψε το προηγούμενο Σάββατο στο Μέτς με το Παγκράτι, δεν μπόρεσε όμως στο τέλος να αποφύγει την ήττα. Ο Σάκης Παναγάκης τονίζει ότι "το παιχνίδι μπορούσε να κερδηθεί αν οι δύο επιθέσεις μας στο κρίσιμο σημείο (61-60) είχαν θετικό αποτέλεσμα. Δεν βάλαμε καλάθι, κάτι που έκανε στην συνέχεια ο Μοσχοβίτης και το παιχνίδι εκεί τελείωσε. Παίξαμε καλά, είχαμε πάει διαβασμένοι και προετοιμασμένοι, όμως πολλά παιχνίδια στην Α2 κρίνονται στις λεπτομέρειες και μέχρι τώρα η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτόν τον τομέα".
Υπάρχει βελτίωση και αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού στην ομάδα με την παρουσία στο Βαγγέλη Βλάχου ; "Δεν είναι εύκολο να μεταμορφωθεί μια ομάδα μέσα σε 1 ή 2 μήνες. Σχεδόν όλα κρίθηκαν το καλοκαίρι όταν κτίστηκε η ομάδα, που όμως ο σχεδιασμός έγινε με άλλα δεδομένα, τα οποία όπως είναι γνωστό άλλαξαν σημαντικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων στις εθνικές κατηγορίες. Ο Γιώργος Βόβορας ήθελε να έχει 100% τον έλεγχο του παιχνιδιού σε ότι αφορά τις κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο. Ο Βαγγέλης Βλάχος πέρα από τα συστήματα αφήνει σε ένα επιτρεπτό και ελεγχόμενο βέβαια βαθμό, την ελευθερία στον παίκτη να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί μέσα στο γήπεδο κάποια ιδιαίτερα στοιχεία του προσωπικού του ταλέντου".
Το Σάββατο ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Αιγάλεω, ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες : "είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες για πολλούς λόγους. Το Αιγάλεω μέχρι τώρα θεωρούσαμε όλοι ότι έχει ήδη υποβιβαστεί. Ήρθε όμως η αλλαγή προπονητή και η νίκη επί της Δάφνης και όλα δείχνουν ότι θα παλέψει μέχρι τέλος με νύχια και με δόντια. Το παιχνίδι θα κριθεί στην δύναμη και στο ποια ομάδα θα θέλει μέσα στο γήπεδο περισσότερο την νίκη. Το Αιγάλεω παίζει τα ρέστα του, εμείς θέλουμε 2/2 νίκες (Αιγάλεω – Ξάνθη) , αφού σε διαφορετική περίπτωση μεγάλουν πολύ τα προβλήματα στην συνέχεια όσο αφορά την σωτηρία μας και σίγουρα θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι".
Έχουμε ακόμα ένα ολόκληρο γύρο. Θα καταφέρει ο ΟΦΗ να επιτύχει τον εξ αρχής στόχο του, που δεν είναι άλλος για φέτος πέρα από την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία ; "Δεν φθάνουν οι ευχές και τα μεγάλα λόγια. Για να σωθεί η ομάδα θα πρέπει να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Και εκτός από τις καλές εμφανίσεις πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε και νίκες. Νομίζω ότι έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις και δυνατότητες , το μόνο που μένει είναι να τις υλοποιήσουμε".
Είσαι ευχαριστημένος από την μέχρι σήμερα απόδοση σου; "έχω κάνει κάποια καλά παιχνίδια, όμως δεν έχει μόνο αξία να παίζει καλά ο Παναγάκης. Αυτό που μετράει είναι να φέρνει θετικά αποτελέσματα η ομάδα. Και όταν κερδίζει η ομάδα σίγουρα όλοι, άλλοι πολύ – άλλοι λιγότερο σε κάθε παιχνίδι, έχουν προσφέρει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: