Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ε...λ...ε...ο...ς ... "το παρελθόν και το παρόν του Μπάσκετ στην Κρήτη είναι καλό για να ανησυχούμε για το μέλλον του ;"

"το παρελθόν και το παρόν του Μπάσκετ στην Κρήτη είναι καλό για να ανησυχούμε για το μέλλον του ;"

Στο σημερινό αθλητικό ένθετο της εφημερίδας “Πατρίς” διαβάζουμε το παρακάτω σχόλιο του καλού μας φίλο Α.Π. με τίτλο “Όταν … Όταν …” (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας) :

"Όταν … Όταν …
Όταν στα σωματεία οφείλονται χρήματα από το 2003-4. Όταν στους διαιτητές, κριτές οφείλονται χρήματα εδώ και 2.5 χρόνια. Όταν οι χορηγίες μειώνονται. Όταν οι νέοι διαιτητές και κριτές από την πρώτη στιγμή απογοητεύονται διότι δεν παίρνουν κάποια χρήματα. Όταν η ανάπτυξη του αθλήματος είναι στάσιμη. Όταν κλειστά γυμναστήρια εδώ και χρόνια κλειστά για τους αθλητές. Όταν χρειάζονται χρόνια για να βρεθούν σωστοί παράγοντες. Όταν νέοι παράγοντες σκέπτονται μόνο την προσωπική τους προβολή τους ή το συμφέρον των παιδιών τους και μόνο. Όταν διαιτητές εδώ και χρόνια δεν βγάζει ο Ν. Λασιθίου. Όταν περικόπτονται επιχορηγήσεις. Όταν … Όταν … Το τοπικό μπάσκετ δεν το βλέπω στο μέλλον καλά."

Στο πρωτοσέλιδο δε του αθλητικού ένθετου διαβάζουμε τον τίτλο (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας) :

ΜΠΑΣΚΕΤ Μάστιγα το οικονομικό για τους διαιτητές, κριτές που ζήτησαν βοήθεια από την ΕΚΑΣΚ

Εμείς ... θα συμφωνήσουμε σε όλα με τον αγαπητό Α.Π. θα κάνουμες όμως κάποιες επισημάνσεις και μερικά ερωτήματα για να τονίσουμε αυτά που δικαίως υποστηρίζει :

1. Πολύ καλά έκαναν οι Διαιτητές και Κριτές που ζήτησαν βοήθεια της ΕΚΑΣΚ για να πάρουν τα χρήματα … που τους οφείλει η ΕΚΑΣΚ.
2. Και κακώς δεν αναφέρθηκε ποιοι μπήκαν μπροστάρηδες και μεσολάβησαν για να πάρουν πολύ μεγαλύτερες αμοιβές διαιτητές και κριτές από τους δήμους στα εργασιακά πρωταθλήματα που διοργανώνουν. Τώρα γιατί αυτοί οι ίδιοι δεν δίνουν αυξήσεις στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν αυτοί, αυτό βέβαια είναι … αλλού Παπά Ευαγγέλιο !
3. Πολύ σωστά μιλάει για τα κλειστά γυμναστήρια που είναι κλειστά για τους αθλητές. Βέβαια το ότι θεσμικοί παράγοντες του κλειστού στο Πανεπιστήμιο στις Βούτες μας είχαν πει ότι θα μπορούσαν σε πρώτη φάση να κάνουν εκεί προπονήσεις τα κλιμάκια των Μικτών Κρήτης Αγοριών και Κοριτσιών του Αναπτυξιακού Προγράμματος, (υπό κάποιες βέβαια προϋποθέσεις που έχουν σχέση με την λειτουργία του) αλλά κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να υλοποίηση αυτήν την υπόσχεση, ίσως να μην το γνωρίζει, αν και εμείς το έχουμε αναφέρει τόσο στο Kretaworldbasket όσο και στην ΕΚΑΣΚ.
4. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσει επιτέλους ο Α.Π. ποιοι είναι για αυτόν “οι σωστοί παράγοντες”. Είναι αυτοί που ψηφίζουν πάντα ότι τους σερβίρουν ; Είναι αυτοί που είναι πάντα άλαλοι ; Είναι αυτοί που παίζουν μόνο παλαμάκια ; Είναι αυτοί που τους θέλουμε μόνο για να κουβαλάνε τα νερά και πλένουν τα ρούχα των αθλητών ; Είναι αυτοί που έχουν γνώμη και άποψη για όλα αλλά δεν βάζουν ποτέ το χέρι τους στην τσέπη ; Είναι αυτοί που αγκιστρώνονται σε μια καρέκλα και την κουβαλούν παντού μαζί τους ; Είναι αυτοί που θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι και μετά από αυτούς το χάος ; Είναι αυτοί που δεν εμφανίζονται στα γήπεδα ; Είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους διαχρονικούς ; Είναι αυτοί που όταν βλέπουν κάποιο με όρεξη να προσφέρει προσπαθούν να του κόψουν τα πόδια ; Είναι αυτοί που θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να είναι οι … Μουζαχεντίν τους ;
5. Γιατί δεν μας λέει επιτέλους ο Α.Π. ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι οι νέοι παράγοντες που σκέπτονται μόνο την προσωπική τους προβολή ή το συμφέρον των παιδιών τους και μόνο, για να τους μάθουμε και εμείς επιτέλους και όλοι μαζί να τους ρίξουμε στο ανάθεμα και στο εκτελεστικό απόσπασμα.
6. Και βέβαια έχει απόλυτο δίκιο ο Α.Π. όταν λέει ότι “η ανάπτυξη του αθλήματος είναι στάσιμη”. Και είμαι σίγουρος ότι θα ψάξει δημοσιογραφικά άμεσα να δει γιατί δεν υλοποιήθηκε η πριν 3 χρόνια πρόταση του Εθνικού Προπονητή Κώστα Μίσσα για δημιουργία Κλιμακίου Εθνικής Ομάδας Κορασίδων στην Κρήτη και γιατί ενώ δημιουργήθηκαν Κλιμάκια Εθνικών Ομάδων Παίδων και Εφήβων σε Βέροια και Πάτρα, δεν έγινε κάτι αντίστοιχο στην Κρήτη. Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα μας αποκαλύψει !
7. Και τέλος θα συμφωνήσουμε πλήρως με τον Α.Π. στην άποψη του ότι “Το τοπικό μπάσκετ δεν το βλέπω στο μέλλον καλά”. Όταν Διαιτητές και Κριτές έχουν να πληρωθούν σχεδόν 2 ½ χρόνια και κάνει να παίρνουν κοντά στα 60.000€, όταν για να κάνουν μια προπόνηση οι Μικτές ομάδες της ΕΚΑΣΚ ζητούμε από τους γονείς να πληρώσουν τις μετακινήσεις τους γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, όταν συνεδριάζουμε κάθε 20 ή 30 ημέρες γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση, όταν βρίσκεται στην Κρήτη ο χρυσός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων για 3 ημέρες και δεν του ζητάμε να κάνει μια προπόνηση στους αθλητές μας, όταν στην Ιεράπετρα γίνονται ιστορικά πράγματα στο χώρο των υποδομών και εμείς είμαστε εξαφανισμένοι, όταν δεν ασχολούμαστε με τον τομέα για τον οποίο έχουμε την ευθύνη, όταν έχουμε την ευθύνη των υποδομών και δεν πάμε να δούμε αγώνες σε αυτές τις κατηγορίες, όταν φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς, όταν δεν στέλνουμε ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες να τους δουν οι προπονητές των μικρών Εθνικών Ομάδων ή δεν τους καλούμε στην Κρήτη, όταν … όταν … τότε και το μέλλον του τοπικού Μπάσκετ δεν το βλέπει κανείς καλά.
8. Υπάρχει βέβαια και ένα ερώτημα στο οποίο δεν αναφέρθηκε ο Α.Π. : το παρελθόν και το παρόν του Μπάσκετ στην Κρήτη είναι καλό για να ανησυχούμε για το μέλλον του ;

Είμαστε σίγουροι ότι ο καλός μας φίλος Α.Π. θα πάρει άμεσα θέση για όλα τα παραπάνω !

Δεν υπάρχουν σχόλια: